lørdag 27. juni 2015

Det har jeg aldri prøvd, så det kan jeg sikkert

Jeg trodde at så fort alle eksamene var levert kom strikkelysten til å kaste seg over meg. Det visste seg å være feil. Jeg har derfor strikket minimalt etter at genseren i forrige innlegg var ferdig. Det er mye jeg vil strikke, men motivasjonen er ikke helt på topp enda. Siden strikkelysten er lav så har jeg grepet muligheten til å bli bedre kjent med min nye symaskin. Jeg fikk symaskin i gave på forrige bursdag, men den har nesten ikke vært frem enda. 

De siste to dagene har jeg imidlertid sittet litt fremom maskinen og lært meg mye nytt. Jeg kan regnes som helt nybegynner så her må alt læres. 

I går lærte jeg meg å sy i glidelås. Etter en prøvepung kastet jeg meg over en litt større pose som en kan se resultatet av nedenfor. 


Til at dette er mitt andre forsøk på å sy i glidelås må jeg si meg veldig fornøyd. Jeg er jo ikke dreven med symaskinen, men dette posen synes jeg ble veldig bra ut i fra forutsetningene.

Jeg fant en fremgangsmåte på internett på hvordan jeg kunne sy en pung. Etter å ha prøvd å feilet litt fant jeg ut at  det var enklest å droppe den fremgangsmåten og heller finne ut av tingene selv. Det fungerte bra synes jeg, og læringskurven var veldig bratt.Som dere ser så er ikke sidesømmene helt feilfri, men uansett synes jeg posen er brukbar. Jeg valgte å bruke en overlocksøm (på vanlig symaskin) også klipte jeg bort stoffet som ble til overs. Kunne nok gjort meg litt mer flid med klippingen, men jeg ble så ivrig og glad over at posen ble så bra som den ble at det får så være.

Jeg planlegger allerede i kveld å sy en ny pose, og da er jeg enda noen erfaringer rikere. Jeg har de siste dagene erfart at skal jeg lære meg å sy må jeg bare hoppe i det og prøve og feile litt. Ingen ting blir perfekt den første gangen, men en blir mange erfaringer rikere om en faktisk prøver.

Tidligere har jeg vært så utålmodig når jeg skulle sy og har ikke orket å gjort godt forarbeid. Forarbeid har jeg imidlertid funnet ut at er avgjørende for et godt syresultat så nå koser jeg meg faktisk med tegningen, målingen, klippingen og strykingen på forhånd. Håper jeg kan vise dere en enda penere pose neste gang.

5 kommentarer:

Line Kristine sa...

Slettes ikke verst til å være første forsøk! Og øvelse gjør mester, vettu :) Så kommer nok strikkelysten tilbake etter hvert den også, skal du se.

Flowermouse Design ❀ Lone sa...

Åh så gøy!! Den ble veldig fin - og fine farger!!! Øvelse gjør mester. Strikk når du får lyst igjen. Det løper ingen steder. Kanskje du da har en haug med strikkebagger å bruke da :-)

Siddis back home sa...

Jeg har alltid hatt skrekken for glidelåser, kanskje jeg hopper i det en dag, så flink du var!

Timotei sa...

Den ble jo kjempefin! Prøving og feiling må til ja, det er jo det vi lærer av :)

Birgitte sa...

Så kjekt at du har startet med søm! Glidelås er ikke det enkleste å sy. Syns posen din ser fin ut:) Her er det mye prøving og feiling og grubling ved hvert sømprosjekt, iallefall når det er lenge mellom hver gang jeg bruker symaskina. Nå har jeg vært så heldig å få eget syrom, så håper å bli mer effektiv fremover.