søndag 15. januar 2017

Ananke #2

Årets første prosjekt er kommet av pinnene noe jeg må si meg fornøyd med. Jeg trodde nok prosjektet skulle bli kjappere ferdig, men jeg er nå glad for at jeg trosset utålmodigheten og strikket til jeg var tom for garn. Det gikk med to nøster til dette prosjektet 

Det er andre gangen jeg strikker dette sjalet, og denne gangen valgte jeg  å strikke det ganske mye større enn oppskriften sa og det forrige jeg strikket. Ananke må være et av de enkleste sjalene å strikke. Dette er derfor et perfekt prosjekt for nybegynnere som ønsker å lære seg engelske mønstre. Når en knekker mønsterkoden på dette skjønner en imidlertid at oppskriften er litt voldsomt beskrevet. Det som de kunne skrevet på to linjer har de brukt "8 rapport omganger" på å forklare. Avfellingsmetonden i oppskriften er I-cord avfelling. Jeg er veldig glad jeg tok meg bryet med å felle av på den måten. Metoden tar litt ekstra tid, men det ble veldig pent og sjalet fikk en fin elastikk.

Jeg er veldig fornøyd med at det første prosjektet i år gjenspeiler to av strikkemålene mine for 2017. Denne gangen har jeg både brukt lagergarn og strikket i et av de finestene garntypene jeg har i samlingen. Garnet er "Tulliball" som ble kjøpt på det første Oslotreffet jeg var på. Garnet har derfor ligget noen år og ventet på det perfekte prosjektet. Jeg trodde nok at garnet skulle brukes til et sjal med mer avansert mønster enn Ananke, men noen ganger er det enkel det beste.

Neste prosjekt kom på pinnene så fort sjalet var ferdig, og jeg kan røpe at jeg allerede nå har brutt et av løftene til meg selv. Motivasjonen er på topp nå og jeg håper virkelig den fortsetter å være det slik at dette prosjektet ikke blir et "evighetsprosjekt".

Oppskrift: Ananke
Garn: Tulliball
Farge: Museøre
Pinner: 4,0

10 kommentarer:

Monstermønster sa...

Så flott at du bruker fingarnet! Det fine med enkle mønstre, er at da får fingarnet virkelig skinne, fokuset stjeles ikke fra den flotte fargen.

Elisabeth sa...

Enkelt og fint, og passer godt til litt eksklusivt garn. Tenker denne fargen kler deg veldig godt også 😊

Wenche/chawo sa...

Flott sjal i herlig farge

Flowermouse Design ❀ Lone sa...

Så herlig farge og veldig flott sjal. Det må være godt å få brukt litt garn, også når det er luksusgarnet :-)

LisaM sa...

Ååååå så fint!!! Jeg har også Tulliball liggende, kanskje dette kunne være noe?? Men hvilken tykkelse er det på garnet du har brukt?
Jeg slanker lageret og vil gjerne finne noe å bruke fingarnet til:)

Grete sa...

Fantastisk fin Ananke, Hanne! Og jeg er så imponert over hvor nydelige bilder du tar av prosjektene dine. Skikkelig inspirerende nå som jeg strikker og strikker på min neste Ananke, det er bittelitt langtekkelig arbeid ;)

mimouna sa...

Ananke er et fint sjal, og morsomt å strikke. Det ble lekkert i grønt Tulliball-garn. :)

Bodil sa...

Så nydeleg sjal i fin farge :)

Bundingen sa...

Lekkert sjal! Jeg har aldri kommet så langt at jeg bruker sjal, men jeg har da strikka noen. Det gir en god følelse å bruke lagergarn, og det er utrolig hva som finnes i diverse kasser. Vi får glede oss over "seirene" våre og ikke deppe for mye over fristelser som tar overhånd. Hvem har sagt at hobbyen ikke skal koste litt? Og gleden over fint garn er ikke til å kimse av.

God strikkekveld!

Klem

Cloudberry sa...

Så fint. Tror jeg må prøve dette mønsteret, ser ut som det perfekte tv-strikketøy ;)