lørdag 7. januar 2017

En klassiker er kommet av pinnene

Jeg blir aldri lei de gode gamle klassike mønstrene. Mariusmønsteret er intet unntak. Det har blitt strikket noen plagg i dette mønsteret opp igjenom strikkekarrieren, og jeg skryter like mye av det hver gang.

Bakgrunnen for denne genseren var egentlig et hekleteppe. Jeg pusset opp stuen i høst og da fikk jeg plass til en gammel skuvseng. Sengen er jo så flott at den fortjente et skikkelig fint hekleteppe. jeg kjøpte derfor inn garn i gråtoner. Entusiasmen var det ikke noe å si på og lapp etter lapp ble ferdig. Heklingen fikk imidlertid en brå slutt da jeg fikk vondt i skulder/nakke av heklingen. Jeg bruker å få det i begynnelsen av hekleprosjekter da det sikkert er en bevegelse som kroppen ikke er så vant til. Det så mørkt ut for teppe i den nye skuvsengen en stund. Helt til jeg skulle feire 30. årsdag på november og åpnet et alldeles nydelig teppe fra mine fantastiske strikkevenninner. Det var gaven sin det. Nå begynner vi å nærme oss Mariusen i historien også. Jeg hadde jo derfor mye garn til overs etter et strandet hekleprosjekt som jeg ikke hadde behov for å gjøre ferdig. Valgte var da enkelt; det yngste fadderbarnet måtte få seg en ny Mariusgenser.

Den forrige Mariusgenseren jeg strikket til fadderbarnet var i alpakka. Når jeg nå ser bilder av den ser den utrolig sigen ut, eller rettere sagt "lang i overkroppen". Jeg ble derfor mye mer fornøyd med den nye genseren. Synes den ble fin i grå/blå. På bildet ser genseren helgrå ut, men det er i utganspunktet et snev av blått i fargen.

Oppskrift: Marius med rundfelling for barn fra Marius strikkebok
Garn: Smart fra Sandnesgarn
Pinner: 3 og 3,5
Farger: Gråblå, hvit og grå
Størrelse: 4 år


Ravelry

11 kommentarer:

Monstermønster sa...

Marius er en klassiker! Den ble nydelig i den blågrå fargen (ser ut som nederste bildet er greiest gjengivelse?)

Kort og Søm sa...

Veldig fin Marius genser du har strikket :)

Bodil sa...

Flott Marius i fine fargar :) Eg strikka ein i ca lik str før jul.

Flowermouse Design ❀ Lone sa...

Så fin marius. Jeg blir aldri lei av det mønsteret. Veldig lurt å bruke garnet til noe annet. Og for noen venninner du har - strikket teppe er det beste av det beste :-)

LisaM sa...

Kjempefin Marius! Enig med deg, Mariusmønsteret kan vi strikke igjen og igjen. Og vi skal skryte like mye hver gang for det blir jo så fint:)
Heldig fadderbarn altså!
Håper du får en fin strikkeuke! Og forresten, jeg så du også skal til Narvik. Da skal vi slå av en prat altså;)

Bundingen sa...

Det er vel ikke mange barn i Norge som vokser opp uten en eller flere Mariuser i garderoben! Så vi får bare strikke videre på denne fine klassikeren som er like fin i de fleste farger. Nydelig variant dette! Du kan gjerne skryte! Interessant dette med heklinga og "vondter". Dette er min erfaring også.

Ønsker deg ei fin uke!

Klem

mimouna sa...

Mariusgensere går nok aldri av moten. Fine farger på denne. Og den er nok ikke det eneste plagget som har blitt strikket av garn som egentlig skulle bli teppe. ;)

Veldig koselig at du fikk et ferdig teppe i gave! Vondter er lurt å ta på alvor, ellers blir de fort verre.

Wenche/chawo sa...

Flott Marius genser , du har strikket . Tror vi er mange som liker å strikke det mønstret om og om igjen

Elisabeth sa...

Ser den gråblå på det nederste bildet, og den ble kjempefin!

amylin sa...

Fin Marius, da!

MariMaja sa...

Utrolig flott kofte, liker fargevalget. Denne har jeg planer om å strikke
til meg selv, venter på garn I posten og gleder meg til å komme igang 😊