tirsdag 25. juni 2019

Frøken Seiler-genser

I garnlageret hadde jeg noen nøster med Pickles Pure Wool i nydelige farger. Disse nøstene har ligget og ventet på det perfekte prosjektet, og jeg har vært litt grådig på å bruke av dem på grunn av fargene. Når jeg kom over Pickles sin Frøken Seiler-genser var jeg imidlertid solgt. Jeg måtte bare strikke den og jeg måtte strikke den av de nøstene jeg hadde liggende i Pure Wool. Jeg starte med friskt mot, og gledet meg bare mer og mer til å få ferdig dette prosjektet da jeg så hvor fine fargene ble sammen. For første gang i mitt liv strikket jeg ironisk nok også prøvelapp. Traff på med strikkefastheten og bestemte meg for å kjøre på. 


Nå skal det sies at det ikke hjelper stort med prøvelapp når en velger å strikke den to størrelser for stor. Jeg tenkte jo at jeg ville ha en litt romslig genser denne gangen. Romslig ble bare forbokstaven. Armene ble perfekte da, men bolen ble rett og slett et telt. Siden jeg likte fargevalget så godt var det ingen vei tilbake; bolen måtte rekkes opp og jeg begynte på nytt. Fordelen med å strikke den alt for stor var at jeg fant ut at jeg syntes både armene og bolen var litt kort på det første forsøket. Jeg forlenget derfor både armer og bole, også strikka jeg genseren høyere bak rett før jeg begynte med halsribben.


Dette var i utgangspunktet et kjapt prosjekt. Jeg brukte bare ekstra lang tid siden jeg strikket et telt av garnet først. Jeg har allerede blitt veldig glad i denne genseren og den kommer nok til å bli mye brukt.


Garn: Pickles Pure Wool
Farger: Rust, dyp rød og melert grå
Vekt: 295 gram (for å se hvor mye som gikk av hver farge, besøk prosjektsiden på Ravelry, som det linkes til helt nederst i dette innlegget.
Pinner: 3,0 og 3,5.

Ravelry

2 kommentarer:

Marit Johanne sa...

Nydelige farger. Bra det var så fint garn så du bare måtte strikke den på nytt :) Den ble lekker, så du har lønn for strevet.

Flowermouse Design ❀ Lone sa...

Wow den er skikkelig fin til deg. Liker veldig godt stripene med de fargene. Men kjipt å rekke opp så mye da. Av og til er det virkelig verdt å ta den jobben. Veldig flott genser😍