søndag 14. oktober 2012

Cozy cowl

Julegavekjøret har for lengst ankommet hjemmet og det preger jo selvsagt bloggen også. Bloggen lider på grunn av at det er en del strikkerier som ikke kan vises frem. Det betyr også at det blir lite produksjon til eget bruk for tiden. Siden jeg tar bussen til og fra jobb er det kjekt å ha noe enkelt å strikke på mens jeg busser. Den muligheten har jeg nå utnyttet og strikket meg en enkel hals som jeg lenge har hatt lyst på.
 Kriteriene for halsen var at den skulle være varm og sitte tett inntil halsen. En ekstra bonus kunne være at den hadde et fint mønster på kanten. Så sannelig fant jeg ikke oppskriften på en slik hals også.

Jeg valgte å strikke halsen ekstra lang slik at jeg kan brette den i to under bruk. Da blir den ekstra varm. Dette er en skikkelig «boltre-seg-ute-hals», og blir nok god å ha på kalde vinterdager. Da jeg prøvde på halsen før jeg hadde dampet den ble den møtt med en god latter fra publikummet. Nå er jo jeg som kjent mest opptatt av komfort så litt latter bryr jeg meg ikke om. Den ble heller ikke så aller verst når jeg brettet den i to heller.


I oppskriften legges det opp til at halsen skal toves. Jeg hadde ikke lyst på en tovet hals så jeg strikket halsen min i tynnere garn og med tynnere pinner. Jeg er blitt skikkelig glad i bladmønster, og det vises på prosjektene jeg har hatt på pinnene i høst.   

Pinner: 3,5
Garn: Dalegarn Royal Alpakka
Farge: Gress grønn
Oppskrift: Herlig hals/Cozy cowl

Ravelry

4 kommentarer:

tantemaraj sa...

Den halsen har jeg også kikka på, men som du er jeg ikke så glad i toving... Kanskje jeg skal hente frem litt alpakka på pinne 3,5, den så lekker ut!

Muffin sa...

Den var fin! Grønt bladmønster til vinters er jo som et lite sommerminne, ikke sant!

StrikkePia - Kristine sa...

Halsen er kjempe flott!! Og litt latter fra omgivelsene betyr ikke noe, det viktigste er at du har fått en hals du er fornøyd med!! <3 <3

Kjempe fine bilder du tar no. De var ikke stygge de du tok før heller altså, likevel er det noe ekstra med disse nye. Synes du er kjempe flink jeg!!! <3 <3

Bente Simone sa...

Så fin og så god farge...

Koselig blogg. Jeg la meg inn som følger jeg.

Ha en fin dag!