lørdag 31. desember 2016

Strikkeåret 2016

I år tenkte jeg å droppe en årskavalkade, men fristelsen ble for stor til å lage en da jeg snuste litt rundt på forskjellige blogger jeg liker å lese.

Dette året har vært preket av fryktelig lite strikkeproduksjon hos meg. Fra romjulen i fjor til nå har jeg lagt inn bare 5 ferdige strikkeplagg på Ravelry. Det må være rekord i lite produksjon for min del. Et prosjekt har ikke kommet inn på siden enda da og det er en Mariusgenser som jeg ikke har fått foreviget på bilde siden været har vært litt dårlig de siste dagene. Uansett konkluderer jeg med at 2016 var året for få strikkeprosjekter. Strikkemotivasjonen har vært for dårlig rett og slett, og jeg har brukt tid på å få ferdig to kofteprosjekter.

  

Jeg har som dere skjønner lite tallmateriale å komme med for 2016, men ut i fra det lille jeg har er det kofter, rompere og fargen grå som utmerker seg. Finull er den store garnvinneren også i år. Grått har jeg ikke brukt så mye av før, men har fått litt øynene opp for det i år. Mariusen jeg har strikket er også i gråtoner. 
        

Strikkehøydepunktet i år var helt klart Oslotreffet på mars, med fantastiske Arne og Carlso som underholdningsinnslag. Det ble jo kjøpt litt garn på treffet også og det gjenspeiler et av strikkemålene for 2017 ser jeg. I 2017 skal jeg bli flinkere til å bruke av lagergarnet og spesielt "fingarnet". Jeg har alt for mye flott garn som ligger og støver ned, og det er rett og slett en skam. Prosjektet er allerede påbegynt for i går kveld la jeg opp til Ananke i nydelig tulliballgarn som jeg kjøpte på et annet oslotreff.


I 2017 håper jeg også å få ferdig noen av ufoene jeg har liggende. Spesielt morsomt hadde det vært å få ferdig dette fine teppet, Orions belte.


Jeg har troen på at 2017 skal bli et mer produktivt strikkeår enn 2016. Jeg hr mange prosjekter jeg har lyst til å starte på og strikkelysten er på topp. En av grunnene til at det har blitt strikket lite i år er nok at jeg har fått meg en ny hobby. Jeg har begynt å lære meg å sy. Med det fører jeg familietradisjonene videre siden det var mange flinke syersker både på mor- og farsiden av slekten. Den nye hobben har gitt meg både mye glede og mye hodebry. Jeg håper 2017 blir et år der jeg utvikler den nye hobbyen min enda mer og blir flinkere til å sy. Til jul fikk jeg en Silhouette Cameo 3 så nå skal plaggene også pyntes med de lekreste vinyltrykk fremover.


Jeg ønsker med dette å takke for følget i 2016, og lover samtidig å være en mer aktiv strikkeblogger fremover. Det ser veldig lyst ut for det mangler ikke på strikkeprosjekter og strikkelyst nå. Jeg ønsker alle et riktig godt nytt strikkeår, og gleder meg til å følge mer aktivt med på de flotte strikkebloggene der ute i 2017.  

7 kommentarer:

Elisabeth sa...

Så koselig at det ploppet opp en strikkekavalkade hos deg også, rett etter at jeg var innom her 😊 Koftene dine er kjempefine, og det gleder meg at du har mye strikkelyst framover. Jeg kommer på besøk i det nye året også!

Grete sa...

Takk for følget i år igjen, Hanne. Om du har produser "lite" så er det hvertfall lekkert <3

Stor klem, og gleder meg til neste treff!

Flowermouse Design ❀ Lone sa...

Godt nyttår Hanne. Strikkelyst går opp og ned. Og når en ny hobby skal sette igang tar det jo også tid. Gjør det du har lyst til så kommer alt det andre av seg selv. Veldig koselig å følge deg på bloggen :-)

LindaE sa...

Koseleg å lese bloggen din! Ønskjer deg eit godt strikkeår i 2017:-)

Winkel's Crazy Ideas sa...

Hei og godt nytt år. Har vært innom bloggen din innimellom, men tror ikke jeg har kommentert. Nydelige kofter du har strikket. Her veksler jeg mellom søm, hekling, strikking og kortlaging alt etter årstid og humør 😊. Hilsen Pam i Sør

LisaM sa...

Jeg er her og følger med på hva du holder på med;)
Ønsker deg ett godt, nytt strikkeår! Ses vi i Narvik??;)

Monstermønster sa...

Takk for følget i 2016! Utrolig mye fint du har laget, moro å se det samlet.