søndag 11. desember 2016

Veme

Dette året har vært preget av veldig få strikkeprosjekter hos meg. Når jeg tenker etter er det nok to kofter som er årsaken til det. Jeg synes kofter er de aller beste og flotteste strikkeplaggene, men av en eller annen grunn medfører strikking av kofter dårlig strikkemotivasjon hos meg.


Det er en deilig følelse når en endelig får ferdigstilt prosjekter som har tatt lang tid å strikke. Dette prosjektet var intet unntak. Når det skal sies må jeg innrømme at jeg ble litt skuffet over det ferdige resultatet. Koften har noen feil som er ganske så irriterende om jeg skal si det selv. Så denne blir nok brukt mest hjemme ellers så må jeg gå med den åpen. Koften er rett og slett ikke pen når jeg knepper den igjen. Årsaken til at den er mindre pen lukket er en for vid hals og en stor uforståelig bommert med stolpestrikkingen i brystpartiet (samme feil på begge sider av koften).

Da har jeg hatt utblåsningen min og kan konsentrere meg om det positive igjen. For det er jo mye positivt med koften også. Den er fantastisk varm og god, noe som finull sørger for. Fargevalget er jeg også over gjennomsnittet fornøyd med. Synes den ble veldig lekker sånn sett.


Veme er en veldig kjekk kofte å strikke sånn egentlig. I teorien er den kjapp å strikke også. Den strikkes fra toppen og ned noe jeg liker veldig godt. Jeg valgte å strikke på halsen først for å få det unnagjort, og det straffet seg litt da den ble ganske vid når jeg lukker den. Veme er en bred og romslig modell. Jeg er glad jeg fulgte maskeantallet på ermene for de ble passende store. Det er veldig deilig at ermene ikke er alt for smale.

Til slutt må jeg bare si at jeg er helt forelsket i kofteboken. Til bursdagen min i november var jeg også så heldig at jeg fikk bok nummer 2. Det er så utrolig mange fine kofter der ute, og sjansene for at jeg går på en koftesmell igjen er vel ganske store. En får da aldri nok kofter vel? Jeg får håpe at jeg greier å holde meg i nakkeskinnet en stund til, og at fornuften prikker meg på skuldrene.

Etter en lengre pause er det også tid for å ta frem en god gammel favoritt igjen. Første eksemplar er allerede på pinnene, og det blir nok ikke lenge før jeg kjøper inn garn til en hvit varriant til meg selv. Nå snakker jeg selvfølgelig om Mariusmønsteret i genserform. Med det håper jeg strikketørken er over for denne gang og at vi ikke ses om så lenge i denne bloggverden igjen. Takk til alle som fortsatt orker å lese bloggen til tross for eviglang bloggtørke. Nå kan det bare gå oppover.

Oppskrift: Veme fra Kofteboken (er helt forelsket i denne boken, dette er min tredje kofte derifra)
Garn: Rauma finullgarn
Farger: 401 - creme, 497 burgunder, 4197 oker.
Garnmengde: Her har jeg syndet skikkelig og glemt å holde oversikt over garnmengde. Aner ikke hvor mye hvitt jeg har brukt, men brukte vel 2-3 nøster burgunder, og et nøste med oker.
Pinner: 3 og 2,5 på ribb

Ravelry
10 kommentarer:

Fru Kahr sa...

Hvor er det en skam, at den ikke er blevet som ønsket. Jeg er netop i gang med samme model. Forhåbentlig lykkedes den.

Anonym sa...

min favoritt kofte kan heller ikke lukkes,men jeg har bestemt meg for at jeg er fornøyd med den slik.jeg kan ha noe macthende ensfarget inni
Åpne jakker er veldig anvendedlig

koften din er helt nydelig og fantastisk fargevalg!
Ingrid M

Huldr sa...

Veldig fin kofte! Det er en stor jobb og for min del også noe jeg kvier meg for, men jeg har også lyst til å strikke flere kofter. Håper du blir fornøyd til tross for at ikke alt ble som du tenkte!

Koselig å se deg på bloggen igjen :)

Flowermouse Design ❀ Lone sa...

Åh ja, disse tidkrevende koftene som støver ned. Kjenner til det... Koften din er kjempefin, men skjønner at halsen ikke er optimal. Går det an å rekke opp, og gjøre noe med det? Det er utrolig kjipt når du har lagt så mye arbeid i den!!! Veldig koselig at du blogger igjen - vi må holde fast i bloggingen nå som alle skal ha "instant" oppdatering med minimal tekst.. God førjulstid til deg Hanne :-)

Guri sa...

Flott kofte!

Bundingen sa...

Må si jeg setter pris på et solid blogginnlegg jeg også selv om kofta ikke ble som du ønsket. Det er oppturer og nedturer for de fleste av oss i strikkeverdenen. Irriterende, men ganske så vanlig det du opplevde. Veldig fine farger du har brukt, og i Finull er den også veldig god på vil jeg tro. Håper du finner ut av det og blir fornøyd.

En klem i førjuls-stria fra Ingunn

LisaM sa...

Ut fra bildene ser den kjempefin ut! Flott fargevalg:)
Imponert over at du orker å strikke disse koftene, mer over at du orker monteringen egentlig. Flink er du!
Ønsker deg en fin adventshelg:)

Siddis back home sa...

Den var jo kjempefin, veldig flotte farger!

Elisabeth sa...

Nydelig kofte! Godt nytt strikkeår til deg også, godt noen enda har blogg jeg kan besøke 😊

MariMaja sa...

Her var det mye fint 😊